Magasin om LED og belysning

Dagslyset er tilbage som miljøvenligt LED lys!
, / 0

Dagslyset er tilbage som miljøvenligt LED lys!

SHARE

Det handler om LED lamper. Enhver der maler ved, at det er afgørende at få blandet de rigtige farver, for at få det perfekte udtryk, eller matche en eksisterende farve. Desværre har det været sådan, at det indtil nu, kun har været muligt at få gengivet farvernes ægte udtryk ved dagslys, eller specielle energiforbrugende dagslys glødepærer.

– Det var udgangspunktet for det nyeste produkt udviklet af SunFlux, hvor der fokuseres på et lys som både gengiver farver næsten perfekt samtidigt med, at lampen frembringer en meget høj kontrast. Dagslys er – som de fleste ved – det perfekte lys at arbejde ved. Desværre er der tit mange begrænsninger i at få det rigtige lys i mange arbejdessituationer. Det kan være enten fordi, at arbejdet forgår steder hvor der ikke er muligt at få dagslys ind, eller fordi arbejdet skal forgå efter solen er gået ned.

Det betyder, at man tit oplever, at lampen slet ikke virker, når der er allermest brug for lyset

Løsningen har – til nu – været at slæbe store halogenspots rundt på arbejdspladsen. De har den ulempe at de bruger en hulens masse strøm, og øger risikoen for brand på grund af deres meget høje arbejdestemperaturer – ja, faktisk helt op til 300-400 grader. Desuden gør den høje temperatur, at det slet ikke er muligt at flytte de meget varme lamper rundt, altså før at de er kølet ned. Det kan medføre en del forsinkelser i arbejdsplanlægningen og at lovet leverance derved forsinkes. Dertil kommer halogenrørets store følsomhed over for rystelser og dets korte levetid på kun cirka 2000 timer. Det betyder, at man tit oplever, at lampen slet ikke virker, når der er allermest brug for lyset.

For mange malere og andre med stort lysbehov, har valget derfor været, at anskaffe sig en LED arbejdslampe baseret på sparepærer. Men de fagpersoner, der dagligt arbejder professionelt med farver, ved så også at både farverne og kontrasten glimrer med sit fravær under sparepærens kedelige lys. For at has på alle de problemer, så kom tanken at erstatte de arbejdslamper med LED teknologi. Ja, det vil sige, at det først var en pige – en glad armatørkunster, der allerførst tændte tanken. Det kan du læse mere om her.

LED lyskilder har en levetid op til 50.000 timer og tåler ydermere både rystelser og stød

Fordelen med LED teknologi er nemlig, at den ikke giver sammen varme som en glødepærer, så det er nemt at flytte lampen rundt efter behov. Typisk arbejdestemperatur for en LED lampe, er omkring 30 til 60 grader, så den udgør hverken nogen brandfare eller giver brugerne forbrændinger. Samtidigt er man sikker på altid at have lys, når der er behov for det. LED har en levetid op til 50.000 timer og tåler ydermere både rystelser og stød.

Alle varianterne er designet, så de kan bruges både indendørs og til udendørs opgaver

Ud fra de fremlagte behov valgte vi, at produktudvikle tre varianter; en til batteridrift med Li-Po batteri på 20 Watt, som er nem at tage med overalt, en på 50 Watt (der erstatter 300 Watt halogen) til mindre opgaver samt en på hele 100 Watt (der erstatter 500 Watt halogen) til større opgaver. Alle varianterne er designet, så de kan bruges både indendørs og til udendørs opgaver, takket været deres vandtætte pakninger og deres kraftige byggeplads kabler. Du finder mere fakta om SunFlux LED arbejdslampen her. Har du spørgsmål af teknisk karakter til disse arbejdslamper, så er du også velkommen til at kontakte undertegnede, gerne direkte på 22 647 647.

Mike H. Andersen, Ingeniør og LED specialist.

 

 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.