Magasin om LED og belysning

”Fremtiden kommer af sig selv. Det gør fremskridtet ikke”

”Fremtiden kommer af sig selv. Det gør fremskridtet ikke”

SHARE

Citatet er Poul Henningsens, manden der var kendt som samfundsrevser og revyforfatter og for at være en ihærdig debattør. Og – ikke mindst – for at være lampedesigneren bag PH Systemet. Formlen til den karakteristiske skærmprofil, udtænkte Poul Henningsen allerede i 1920’erne. Han var lysfilosof og i den grad foran sin tid, i sin stræben efter den optimale belysning. Den 9. september i år ville PH være fyldt 120 år. I den anledning er der lanceret en limiteret udgave af klassikeren over dem alle.

En af de første lamper i det verdensberømte system var PH 3-3 pendlen fra 1928. Lampen blev skabt umiddelbart inden det store, folkelige gennembrud for. PH 3 1/2-3 er fra 1929 og den specialudgave af PH 3 1/2-3, som Louis Poulsen har lanceret, er tro mod PH’s originale tegninger. Glasskærmene er fx monteret i det oprindelige støbte stel og lampehuset genskabt ned til mindste detalje.

Kobber og glas lavet i hånden

pendle lamper

Skærmene på denne super klassiker er af kobber og glas. De to nederste er mundblæste i opalglas og overskærmen – ligesom fatningshuset – er udført i ubehandlet kobber, der med tiden vil få en unik og smuk patina. Kobberskærmens specielle omrullede kant sikrer stivheden og giver lampen et mere kraftigt udseende – en detalje, der i øvrigt kun kan udføres i hånden og med en teknik, der kun mestres af ganske få. I det hele taget er pendlen fyldt med PH’s gennemtænkte detaljer, hvilket gør lampen smuk, både tændt og slukket.

”PH’s fødselsdag har for os været en fin anledning til at finde tilbage til der, hvor det hele begyndte for en af verdens mest anerkendte belysningsdesignere. Det har været fascinerende at dykke ned i skattekisten og se, hvorledes en lampe fra slutningen af 1920’erne frembringer det smukkeste lys – også med moderne LED lyskilder. Ord som klassikere og tidløs får en noget anden klang, når man står med en konstruktion fra starten af forrige århundrede og ser, hvor genialt og smukt den er tænkt og udført”

Udtalelsen er fra Pia Knudsen, som er Business Area Manager i Louis Poulsen.

Flot lys med SunFlux LED lyskilde

Apropos LED lyskilde og den festlige anledning mener vi, at denne skønhed derfor bør få følgeskab af sød musik. Derfor foreslår vi, at klassikeren forkæles med LED pæren SunFlux softtone LED pærens lys er ganske smart justerbart. Så der varmt lys, når der skal hygges, og koldt lys, når spisebordet forvandles til en midlertidig arbejdsplads. Det må da siges, at være et praktisk fremskridt og helt i tråd med PH’s citat. Du kan læse mere om SunFlux softtone lys. Her har du et direkte link, der åbner op i et nyt vindue.

Fik du ikke bestilt dette vidunder af en lampe i maj er løbet kørt, eller rettere bestillingsfristen udløbet. Men så kan du glæde dig over, at have sparet de ca. 9.000,- pendlen var prissat til. Og se frem til, at den samme lampe, kommer i standardsortimentet til efteråret. Denne version vil dog være med malede skærme.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.