Magasin om LED og belysning

SunFlux gør brug af  LED lys muligt for malerfaget

SunFlux gør brug af LED lys muligt for malerfaget

SHARE

Al for ringe lyskvalitet har afholdt malere fra, at kunne gøre brug af arbejdslamper med LED teknologi og dermed også fra alle de fordele, der følger med og som andre fag har kunnet nyde godt af længe. Nu er den første arbejdslampe, der giver naturligt dagslys, endelig en realitet. I første omgang bliver det kun muligt for malere i Danmark, Sverige og Norge, at erhverve sig nyheden, mens resten af verden står åben og eksportpotentialet må siges at være stort.

LED arbejdslamper er ingen nyhed blandt håndværkere, der i det daglige har glæde af deres. De virker altid og man behøver ikke spekulere på, om man har husket reserve-halogenrør og kabeltromme, hvis lampen er genopladelig, eller være bange for, om lampen udsættes for knubs og stød eller man selv brænder sig eller andet, når lampen er varmest. Håndværkerne kan bare glæde sig over timevis af fleksibilitet og at strømforbruget er minimalt og miljøbelastningen derfor det samme.

Altså håndværkerne med malerne undtaget. Hvor andre bare er glade hvis lyset er skarpt, så stiller malerne nemlig også krav til lysets kvalitet og det kan de nu, som nævnt ovenfor, først i Norden. Problemet er dog globalt. Blandt de få danske virksomheder, så udstiller SunFlux da også på Hong Kong Lightning Fair 2017 fra 27.-30. Oktober og introducerer her nyheden for resten af verden.

Thomas Hornsyld og Mike Hjorth Andersen (henholdsvis til venstre og højre)

Thomas Hornsyld og Mike Hjorth Andersen (henholdsvis til venstre og højre)

Da projektet startede, var den primære målgruppe hobbymalere.

”Egentligt var det kunstnerne og det især hobbymalere, der var omdrejningspunktet i projektets startfase. Ofte står mange af dem og maler på steder, hvor belysningen er meget ringe eller arbejder kreativt på tidspunkter – inde og ude – hvor dagslyset er direkte fraværende,” udtaler Mike Hjorth Andersen, der er ingeniør i virksomheden. Mike Hjorth Andersen fortsætter:

”Det ville vi gøre noget ved og satte os for, at sætte en helt ny teknologisk standard indenfor arbejdslamper. Med SunFlux arbejdslampen er målet nu nået. Lysmængden er høj og endnu vigtigere RA-værdien er på imponerende +92. Lyskvaliteten er i såkaldt SunFlux True Color Collection klassen, hvilket er der vi netop kategoriserer de af vores lyskilder, der for det menneskelige øje byder på dagslys.”

Det var en kollega til Mike Hjorth Andersen, der før projektstart efterlyste en sådan arbejdslampe. Hans datter leger som glad amatør med oliemaling, men med en seriøs og selvkritisk tilgang. Af gode grunde har hun ikke et fint atelier til sin rådighed, men er henvist til et halvmørkt hjørne, hvor lidt uundgåeligt spild gør mindst skade. Datteren maler da også gerne ude om aftenen, når vejret tillader det.

Kollegaen tænkte, at hun jo langt fra må være den eneste, der udlever sin hobby på de vilkår. Antallet af amatørmalere i Danmark er måske højt, men kan dog næppe forsvare produktudvikling og produktionsopstart af en sådan arbejdslampe, så det var især eksportmulighederne, der omsatte tanke til handling. Kollegaen er i øvrigt Thomas Hornsyld, der er salgsansvarlig for SunFlux lyskilderne.

Da projektet sluttede, var den primære målgruppe malerfaget.

Thomas Hornsyld var i dialog med Flügger og det i en helt anden sammenhæng, nemlig omkring levering af LED belysning til selve kædebutikkerne, altså til eget brug. Thomas Hornsyld fortæller selv:

”Indgangsvinklen var især LED lyskilder til alle butikkernes spots, hvor SunFlux True Color Collection jo giver god mening. Kunderne kan jo bedst bedømme farver i dagslys og så måtte man jo med fordel kunne skabe et kunstigt indenfor, til glæde for både kunde og butik,” og fortsætter glad:

”Ved et tilfælde hørte jeg så, at Flügger efterlyste arbejdslamper til især deres professionelle kundesegment, nemlig malerne. Hovedkontoret havde faktisk allerede sat en egentlig indkøbsproces i gang. Derfor kunne jeg glad fortælle om SunFlux arbejdslampen og ikke mindst dens formåen samt at den netop var ved at blive en realitet. Prototypen var der og den virkede. Timingen var perfekt, Flügger slog til og den egentlige produktion blev startet op.”

Snart kan malerne altså vinke farvel til deres halogen arbejdslamper, der udover at bruge meget strøm og belaste miljøet ligeså unødigt, også er meget følsomme overfor stød, ligesom de bliver ekstrem varme, med de gener det medfører. SunFlux arbejdslampen er at finde i sortimentet allerede fra 20. oktober i år og det hos hovedparten af Flüggers ca. 500 butikker i Norden. Mon ikke også en glad hobbykunstner eller to også finder vej?


Fakta

  • SunFlux LED arbejdslampen fås i tre varianter og det er 20W, 50W samt en 100W.
  • Førstnævnte erstatter en 100W halogenlampe, mellemste 300W og den sidste en 500W.
  • LED arbejdslampen bliver maksimalt 70 grader mod halogen, der bliver op til cirka 270 grader.
  • SunFlux LED lampens lyskilder har en forventet levetid på mindst 20.000 timer mod halogenlampens cirka 2.000.
  • LED lampen har et lithium -batteri, der kan lades fra såvel bil og kontakt.
  • Fuldt opladet holder lampen sin fulde styrke i ca. 3,5 time.
  • LED lampen er regntæt og kan bruges både ude og inde.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.