Magasin om LED og belysning

Lyse tanker til de mørke tider med SunFlux LED kronepære

Lyse tanker til de mørke tider med SunFlux LED kronepære

SHARE

En af producenten Louis Poulsens spidskompetencer er, at udvikle meget nøjagtige og identiske metalskærme. Det er et levn fra tiden med Poul Henningsen, og den fortsatte produktion af hans lamper, der gør dette til en hverdagsdisciplin på fabrikken i Vejen. Louise Campbells idé med denne nye lampe er, at skabe en lampe med et minimum af processer. Udgangspunktet er én skærm. Processen er bogstaveligt skåret ned til tre grundprocesser: Drejning af skærmen, presning af mønsteret og maling. Resultatet er glad og sommerligt. Efteråret lurer lige om hjørnet. Lampen her fastholder sommerglæden indenfor.

Alle Louise Campbells lamper er flerlagslamper, og denne her er ingen undtagelse. Dog er det ekstra lag skabt af den samme skærm, og det var her, udfordringen tog fart. Et helt nyt værktøj var nødvendigt. Et værktøj hvor hver enkelt presning skal være millimeter nøjagtig, og det hele skal foregå på en krum og rund overflade. Nu er den her så. LC Shutters er navnet. Navnet skaber associationer til de atmosfæriske lysindtryk, som man får når man ved aftentide slentrer igennem en sydeuropæisk by. Skodderne er enten tillukkede eller står på klem, en mængde lysstriber trænger ud og giver en dekorativ facade. Lidt privat, intimt, kontra de meget åbne vinduer i Nordeuropa. Louise Campbell siger selv om sin nye lampe:

”Jeg har stræbt efter at tydeliggøre balancen mellem afblænding og lysets spredning i rummet. Ét emne, der er tydeligt i sin funktion: beskyttende mod blænding, stemningsskabende, men samtidig flittigt lysfordelende. Trods det hårde og massive materiale, er udtrykket blødt og venligt”

lc-shutters-louis-poulsen-louise-campbell

Louise Campbell med begge varianter, med og uden farver.

LC Shutters er en meget harmonisk lampe. Den fås i to versioner, en helt hvid og en farvet udgave, hvor et mønster af forskellige farver medvirker til at skabe et helt andet udtryk, både i tændt og slukket tilstand. LC Shutters er 100 % blændfri. LC Shutters er en lampe, der kan anvendes et utal af steder. Ved første øjekast er mange klar til at placere den over spisebordet derhjemme. Logisk og klart, men lampen har en fantastisk evne til at falde sammen med omgivelserne på en naturlig måde.

Den farvede variant i mødelokale hos Saxo Bank

Den farvede variant i mødelokale hos Saxo Bank

LED kronepære

Producenten anbefaler en E27 lyskilde på max 70W. Det skal selvfølgelig være LED og så skal nyheden forkæles med LED pæren SunFlux Krone. LED pærens lys er ganske smart. Når pæren dæmpes bliver lyset varmere og mere hyggeligt, ligesom det bliver koldere og mere klart, når der skrues op for styrken. Præcis ligesom den traditionelle glødepære gør det. Det må da siges, at være et praktisk. Du kan læse mere om SunFlux LED Kronepære her. De vejledende udsalgspriser for lamperne er i øvrigt henholdsvis 2.995 kr. for LC Shutters, white og 3.695 kr. for LC Shutters, colour.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.