Magasin om LED og belysning

Når industri og hygge mødes, kan det som her sige: Bang!

Når industri og hygge mødes, kan det som her sige: Bang!

SHARE

… eller rettere bingo! Gulvlampen her så lyset i 2012, men vi på redaktionen, må have sovet i timen. Det er i hvert fald først nu, at vi har åbnet øjnene, set lyset og fået øje på den på én gang rå og coosy gulvlampe, der går under navnet Construction Lamp S. Producenten er Hollandske moooi og lampedesigneren er landsmanden Joost van Bleiswijk.

Om sine kollektioner siger Joost selv:

“Jeg finder det interessant at arbejde med byggeri metoder til at skabe teknikker, der fungerer som dogme for mine designs. Jeg skaber moderne versioner af glemte genstande såsom bedstefar ur, timeglas, skakbræt og bægeret. Jeg trækker inspiration fra de sidste og studerer hundrede års produktdesign for at finde arketyper og konklusioner af figurer, der ligger i historien. Det er ikke kun stil af design jeg finder meget vigtige, men selve objektet, jeg vælger objekter, der fortæller en historie”

Kig godt på stellet igen. Husker du legetøjet Meccano? Nej, nok ikke. Min vi på 50+ elskede som knægte, at bygge tårne, kraner og hvad vi ellers kunne finde på, som små vakse ingeniører. Stellets enkle elementer og dets samlede konstruktion leder præcis tankerne tilbage til dengang, for sådan cirka 40 år siden. (Meccano trækker i øvrigt vist sine spor på drengeværelsernes gulve, helt tilbage til engang i 1930’erne). Construction Lamp S er dog i sit formsprog helt oppe på beatet. Virksomheden bag, moooi, er da også anerkendt verden over for, at være helt fremme i skoene, når det handler om at ramme tidens trends.

Skærmbillede 2014-05-13 kl. 14.22.17

Construction Lamp S. Foto: Moooi

Marcel Wanders

Eventyret begyndte tilbage i april 2001. Tidligere hed virksomheden Wanders Wonders og så så moooi dagens lys. Ordet moooi kommer da også af det hollandske mooi, der betyder smukt. Det ekstra ”o” er koblet på fordi ordet skal signalere noget, der er ekstra smukt. Virksomheden tegnes af de to visionære herrer Marcel Wanders – designeren, der har et godt for for forretning samt Casper Vissers – forretningsmanden, der har et godt øje til design. Og så kan det jo ikke gå helt galt. Det gør det nu heller ikke. Efterspørgslen gør det muligt for moooi, at åbne flere og flere showrooms op, strategisk placeret i nøglebyer verden over.

Construction Lamp S fås i lille, mellem og stor. Producenten foreskriver et styk E27 lyskilde på max 77 Watt til den mindste (og vist 4 styk til den største). Uanset antal, vil vi anbefale pæren LED Krone, der har justerbar farvetemperatur og er dæmpbar. Denne LED pære er 118 mm lang og på 12W. LED pæren erstatter fint en traditionel glødepære på 60W – ikke mindst fordi farvetemperaturen kan justeres. Du kan læse mere om SunFlux LED Krone. Her har du et direkte link, der åbner op i et nyt vindue.

Nå, tilbage til gulvlampen Construction Lamp S. Helt faktuelt er den produceret af materialerne trykstøbt pulverlakeret aluminium, trælameller og messingskruer. Lampen fås i sort, som vist, samt i hvid. Den findes som nævnt i tre størrelser, nemlig stor 185 cm høj og skærm ø 90 cm, mellem 139 cm høj og skærm ø67 cm samt lille 87 cm høj og skærm ø 50 cm. Vi ryddede nu gerne et stort stykke af gulvet, så der blev plads til alle tre størrelser, men da vi blandt andet har set den mindste til salg hos mekawi for cirka 13.500,-, holder vi lidt igen. Men drømme. Det må vi. Og det gør vi så.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.