Magasin om LED og belysning

På én gang rå og blød – metal og plast går smukt op i ét!

På én gang rå og blød – metal og plast går smukt op i ét!

SHARE

Den danske designer Morten Voss har en forkærlighed for, at bruge kendte materialer på andre måder og i nye sammenhænge. Du har måske hørt om hans indretning af 65 luksuslejligheder i en nedlagt medicinalfabrik på Halmtorvet. Du kender i hvert fald helt sikkert hans sofabord FlightDeck fra ’94 – Bordet med den rå grå betonplade, der var holdt oppe af de forkromede, svungne barokben. Nu har Morten gjort det igen. Denne gang med pendlen Aeon Rocket.

Kontraster mødes med Aeon Rocket. Pendlen er et resultat af hans vision om, at kombinere aluminium og polypropylen i ét lampedesign. Resultatet er en smuk og harmonisk lampe. Højt sagt, skriver denne lampenyhed faktisk historie. Det er nemlig den første pendel, der fuldt ud gør brug af de lystekniske egenskaber fra de to forskellige materialer. Under designet af lampen, har Morten også arbejdet meget med de harmoniske proportioner. Aeon Rocket har da også fundet en rigtig fin balance mellem den enkle aluminiumsskærm og den florlette underskærm.

Aluminiumsskærmen sikrer et godt nedadrettet lys fra lampen, ud gennem dens underskærm. Underskærmen – der i sit udtryk ser let ud – er faktisk resultatet af flere timers sirligt håndarbejde. Otte lange bånd af polypropylen er flettet omhyggeligt sammen, så de danner henholdsvis 100 og 98 runde åbninger, der tillader lyset at strømme igennem. Polypropylen, der i øvrigt er et genanvendeligt plastmateriale, har enestående lystekniske egenskaber. Materialet oplyses smukt og gør på samme tid lyset diffust på fineste vis.

Flot Aeon Rocket deltalje. Foto: Lightyears

Flot Aeon Rocket deltalje. Foto: Lightyears

Aeon Rocket fås i to størrelser Ø40 cm, kaldet P1, og Ø60, kaldet P3. Begge fås i to farver, nemlig Aeon-Black (der i virkeligheden er den viste mørkegrå) og Aeon-Grey, som er lysegrå. Pendlernes tekstilledninger er i matchende farver. En flot detalje. Den iøjnefaldende Aeon Rocket vil, populært sagt, kunne rocke overalt. Det være sig på restauranten, i receptionen eller derhjemme over spisebordet.

Selv den bedste lampe er aldrig bedre end dens lyskilde. Til den store Aeon Rocket foreskriver producenten, som er danske Lightyears, en E27 lyskilde på max 150W og som max er 190 mm lang. Til den mindre model dog max 77W og maxlængden 120 mm. Til begge pendel-størrelser, anbefaler vi SunFlux LED Krone, der er dæmpbar. Denne LED lyskilde er 118 mm lang og på 12W. LED pæren erstatter fint en traditionel glødepære på 60W – ikke mindst fordi farvetemperaturen kan justeres. Du kan læse mere om SunFlux LED Krone. Her har du et direkte link, der åbner op i et nyt vindue vindue.

De nye Aeon Rocket pendler lander i øvrigt først hos forhandlerne til august. Den vejledende pris for P1 og P3, bliver henholdsvis 3.495,- og 4.995,-. Fair priser for lækkert design og høj kvalitet, men alligevel en lille udskrivning. Er du blevet lun på en eller flere af disse pendler, er det derfor måske en god idé, hvis du holder lidt igen med lommepengene under sommerferien. Så kan du jo efterfølgende nyde det smukke, bløde lys derhjemme. Let’s Rock!

 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.