Magasin om LED og belysning

SunFlux Master Sensor LED lampen
, / 0

SunFlux Master Sensor LED lampen

SHARE

Her er der tale om en unik nyhed, der giver boligforeninger nye muligheder for, at renovere deres udendørs- og gennemgangsarealer (kældre, opgange, svalegange og mure) uden, at skulle udskifte det eksisterende ledningsnet og på samme tid opnå en markant besparelse på elregningen. Investeringen er minimal her og nu og afkastet kolosalt på sigt. Op til 97 % strømbesparelse!

I mange boligforeninger brænder gangbelysningen 24 timer 7 dage om ugen, hvilket giver op til 1300 KWh per år, med de nuværende PL-rør’s løsninger (18Watt + forkobling = ca. 21Watt). Med udskiftning til SunFlux sensor lampen falder forbruget til typisk 40 KWh pr. år. Lampen bruger nemlig i fuld drift blot 16Watt, men dæmper automatisk ned til vågeblus niveau på blot 2Watt. Derefter går lampen i dvale til ny bevægelse i omgivelserne og i dvale er forbruget sølle 1,3 Watt. Med sit lave energiforbrug er lampen derfor en yderst miljøvenlig lyskilde, som med fordel kan bruges alle steder hvor lyset normalt brænder i mange timer.

Servicebesparelse med LED

I mange boligforeninger har man ansatte (faste eller fra ekstern ejendomsservice) til at gå rundt og udskifte udtjente lyskilder i alle lamperne. Det betyder faktisk, at rigtig mange timer bruges hvert år på denne opgave alene. Alle de timer kunne brugs på at service beboerne på anden vis – eller ligefrem til en håndfast huslejenedsættelse. Det skal her bemærkes, at en sensorlampe har en forventet levetid på 35.000 tændte timer – altså rigtig mange år, hvor den måske bare skal tørres over med en fugtig klud i ny og næ.

De tekniske fordele 

LED sensorlampen er et hærværks-sikret og slagfast produkt med en flot  IK10 klassificering. Det gør lampen velegnet til områder, der kan være udsat for hårdhændet behandling, som typisk ses i almennyttigt boligbyggeri. Dertil kommer at lampen er lavet af brandhæmmende polycarbonat plast, så den må bruges i fælles adgangsveje – loft og væg – hvor der stilles krav til, at de brugte materialer ikke må være let antændelige og som ikke må udvikle giftig røg, hvis de antændes. Sensorlampen er med sit vandtætte IP 54 design velegnet til både udendørs og indendørs brug. Det lukker op for, at bruge lampen mange steder og dermed opnå en større volumen og mindre serviceomkostninger. Lampens sensor bygger på radar teknologien, som kan sammenlignes i virkemåden med den radar, som lufthavne bruger. Denne teknologi giver nogle klare håndgribelige fordele i forhold til andre sensor teknologier:

  • Færre falske tændinger i forhold til IR sensor (pga. solvarme og husdyr m.m.).
  • Ingen aktivering trykændringer.
  • Følger gennem lette materialer såsom glas og plast samt træ, så lyset er tændt før døren åbnes.
  • Rækkeviden kan nemt justeres og tilpasse installationen.
  • Radar sensorens rækker også delvis omkring hjørner.
  • Ubegrænset rækkevide.

For optimal energibesparelse har lampen ydermere indbygget dagslyssensor (LUX), det giver mulighed for, at brugerindstille hvornår lampen skal tænde i forhold til hvor meget/lidt lys, der er i omgivelserne. For at overholde reglerne for fælles tænding i opgange, har alle lamperne indbygget trådløs radiokommunikations netværk. Det betyder, at lamperne kan indstilles til forskellige grupper, som tænder hver for sig. Styringen virker efter Master-Master princippet, hvilket betyder at alle lamperne i en gruppe, kan aktiverer restens af gruppens lamper. Hermed spares der for, at skulle trække et ekstra styrekabler til alle lamperne.

Behagelig lysstyring

Takket været den indbyggede lysstyring (Soft dim), opnås en behagelig overgang mellem de forskellige lys niveauer. Lampen giver også mulighed for at brugeren selv kan justere i hvor lang tid den skal lyse på 100% lys niveau samt tid og styrke for vågeblus niveau. Det lyder måske komplekst, men indstillingerne er – ligesom selve installationen – faktisk såre simpel. Som sidste detalje, kan det nævnes at SunFlux LED sensor lampen kan også leveres som indbygningsmodul til de udbredte SKOT lamper. Så det dyre design, skal altså ikke være en undskyldning for ikke at skifte til den billige teknologi.

Du finder mere fakta om SunFlux LED lamper her. Har du spørgsmål af teknisk karakter til dette produkt, så er du også velkommen til at kontakte undertegnede, gerne direkte på 22 647 647.

Nyeste udgave af 25Watt SunFlux Master Sensor LED lampen findes her

Mike Andersen, Ingeniør og LED specialist.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.